Mergi la conţinutul principal

GAC - Control adaptat la calitatea gazului

 

GAC este un sistem nou, brevetat, ce asigură eficiența maximă a combustiei și un randament maxim al centralei termice.

Prin intermediul unui sistem de control inteligent și a unei valve de gaz controlate electronic, reglează automat amestecul aer-gaz în funcție de calitatea gazului, menținând in permanență eficiența maximă a combustiei și un randament  maxim al centralei termice.

 

Setări, calculate de producător în faza de proiectare și adaptate la condițiile reale de funcționare.

 

Sistemul GAC mentine o combustie corecta comparand permanent valoarea masurata a curentului de ionizare (Flame Signal) cu valoarea curentului de ionizare de referinta (Reference Flame Signal). Curentul de ionizare de referinta respecta anumite curbe de valori ce depind de turatia ventilatorului. Sistemul face parte din software-ul cu care este dotata centrala murala.

 

Datorita controlului automat al gazului si al eficienței arderii, utilizatorii pot avea certitudinea că centrala funcționează cu cele mai eficiente setări, calculate de producător în faza de proiectare și adaptate apoi de către centrală la condițiile reale de funcționare. Caracteristicile gazului utilizat drept combustibil pentru centralele termice diferă în funcție de zona din care provine, iar asta îi influențează calitatea. 

 

AVANTAJELE TEHNOLOGIEI GAC

Consum mic
Centrala este capabilă să se adapteze permanent la calitatea gazului și la lungimea țevilor de evacuare a gazelor arse, menținând o eficiență maximă cu un consum redus de gaze.
Eficienta mare
Sistemul GAC detectează în mod automat atât tipul combustibilului (Metan sau GPL), cât și calitatea acestuia, adaptând în permanență funcționarea pentru un randament maxim.
Poluare redusă
Prin menținerea constantă a randamentului la valori maxime, consumul de gaze este redus si implicit emisiile poluante scazute.