Încălzire

în pardoseală
Pardoseala incalzita vertical
Încălzire - Climatizare - Ventilație

Ce este încălzirea
în pardoseală?

Încălzirea prin pardoseală este o formă de încălzire centralizată cu un grad foarte înalt de confort termic întrucât se realizează prin conducere, radiație și convecție. Podelele radiante, cu simplitatea lor naturală, nu sunt decât una dintre numeroasele încercări de succes ale omului de a transpune un fenomen spontan din natură în tehnologie: schimb termic prin radiație.

Apa care curge prin conductele de plastic, care sunt îngropate în stratul de beton al pardoselii, conduce la transferul de căldură care transformă de fapt întreaga pardoseală într-un sistem radiant invizibil.

Lasă grijile deoparte legate de copiii tăi. Acum poți să-i lași să se joace oriunde în casă. Pot să alerge desculți prin orice camera fără să mai răcească din cauza podelelor reci. Sistemul de încălzire în pardoseală creează un confort pentru toți membrii familiei și transformă toată casă într-un loc de joacă pentru copii tăi.

De ce

De ce încălzirea în pardoseală?

Created with Sketch.

Toate componentele sistemului prezintă o durată lungă de viață, în general mai lungă decât cea a clădirii.

Created with Sketch.

Țevile de plastic folosite pentru distribuția apei nu se sparg, nu se fisurează și nu sunt supuse riscului de coroziune.

Created with Sketch.

Sistemul montat sub pardoseală, respectiv țevile și panourile izolante, au o durată de viață de 50 de ani fiind de o calitate foarte bună. Beneficiezi de garanție 10 ani, direct de la producător.

Economie

Economie de până la 20% la factura de gaz sau electricitate

Sistemele de încălzire în pardoseală funcționează pe principiul diferențelor mici de temperatură între temperatura aerului din cameră și cea exterioară, asigurând astfel reducerea dispersiilor de căldură și o temperatură uniformă și confortabilă în toate încăperile, ceea ce determină o economie majoră de energie.

Stil de viață

Alege un stil de viață sănătos pentru tine și familia ta

Diferența redusă de temperatură între podea și mediu minimizează fenomenele convective naturale, reducând astfel prezența prafului și, în consecință, bacteriile pe care le transportă. Aerul mai puțin cald este mai puțin uscat și acest lucru ajută sistemul respirator să funcționeze corect.

Cât mă costă soluția completă?

Soluțiile complete pentru încălzire în pardoseală trebuie să conțină:

Întrebări frecvente
despre încălzirea în pardoseală

FAQ

Încălzirea în pardoseală poate fi instalată în orice tip de încăpere. Instalarea încălzirii în pardoseală se face în funcție de planul locuinței tale.

De asemenea, pentru alte tipuri de încăperi precum etaje de birouri sau chiar săli de sport.

Da, este posibil. Mai multe detalii pentru această variantă puteți obține de la specialiștii Radox. Principial, pentru această variantă se montează un distribuitor cu grup de amestec pentru etajul cu incălzire în pardoseală și un alt distribuitor pentru etajele unde se doresc calorifere.

Pentru un confort termic sporit este chiar recomandat să se monteze termostate de ambient în toate zonele de interes, deoarece fiecare încăpere are particularitățile sale din punctul de vedere al pierderilor de căldură sau a temperaturii optime.

Da, sistemele complete se regăsesc în portofoliul de soluții Radox. Împreună cu specialiștii nostri, putem identifica soluția corectă pentru fiecare casă sau spațiu de birouri.

O ofertă corectă și completă se face punctual pentru fiecare aplicație, iar valoarea acesteia depinde de tipul plăcii pe care este montată țeava, tipul și calitatea țevii folosite, particularitățile finisajului pardoselii, precum și de modalitatea de reglaj a temperaturii agentului termic sau a nivelului de automatizare și control.

De asemenea, prețul final depinde și de mărimea suprafeței, atât la nivel de proiect cât la nivel de cameră. Mai exact, un sistem de încălzire prin pardoseală montat într-un spațiu mai mare va avea un preț pe metru pătrat mai mic decât un sistem instalat într-un spațiu mai mic.

Orientativ, investiția pentru un sistem complet și corect calculat variază între 29 de euro și 39 de euro pe metru pătrat, inclusiv TVA.

Sursa de apă caldă necesară unui sistem de încălzire în pardoseală trebuie să provină de la o centrala termică.

Intervalul de timp dintre momentul pornirii sistemului și cel al atingerii temperaturii ambientale dorite nu este unul standard, deoarece este influențat de o serie de factori cum ar fi:
  • temperatura exterioară
  • gradul de izolare termică a clădirii
  • configurația sistemului de încălzire în pardoseală (tipul izolației, înălțimea șapei, tipul pardoselei, pasul de dispunere a țevilor, temperatura agentului termic)
Sub rezerva celor menționate, intervalul de timp pentru prima pornire sezonieră ar trebui să fie de 2-8 ore, după care sistemul trebuie doar să compenseze pierderile de căldură prin păstrarea temperaturii ambientale setate.

Performanțele unei încălziri în pardoseală depind foarte mult și de finisajul pe care l-ați ales. În mod ideal, acesta trebuie să aibe un nivel bun de transfer termic. În condițiile utilizării unui finisaj compatibil cu sistemele de încălzire în pardoseală, un metru pătrat de încălzire în pardoseală poate produce o putere maximă de 100 W.

Finisajele cu nivel bun de transfer termic ar fi: gresie, piatră (ex. marmură sau granit), parchet laminat, parchet mulți stratificat cu o grosime maximă de 15 mm.
Puteți alege și parchet masiv, însă, sistemul trebuie proiectat în funcție grosimea acestuia. Cu cât este mai gros, cu atât este mai puțin bun transferul termic.

Există și modele de mochetă pretabile pentru încălzirea în pardoseală, însă, ca și în cazul parchetului de lemn masiv, trebuie ținut cont de grosimea acesteia.

Ai o întrebare legată de încălzirea în pardoseală?

Consultații noștri îți stau la dispoziție și îți pot răspunde la orice întrebare ai.
Created with Sketch.
+ 0
proiecte
Created with Sketch.
+ 0
metri de țeavă
Created with Sketch.
+ 0
m2 încălzire în pardoseală

Proiecte

VOGH OLIMP

Proiect de reședințe, operate în regim hotelier, 181 unități locative, 9000 m2 încălzire în pardoseală

AVALANȘEI

Proiectul rezidențial Avalanșei 8 reprezintă garanția germană a unei execuții corecte și solide. 111 apartamente, design funcțional și materiale de calitate, 6000 m2 încălzire în pardoseală

CASĂ DOMNEȘTI

600 m2 încălzire în pardoseală

Biserica Pogorârea Duhului Sfant, Militari

400 m2 încălzire în pardoseală

CERERE OFERTă

Sunt interesat de o soluție de încălzire în pardoseală

Consultanții Radox îți stau la dispoziție pentru a-ți răspunde la orice întrebare legată de soluțiile noastre de încălzire în pardoseală adaptate locuinței tale astfel încât să te bucuri de confort.

Tot ce trebuie să faci este să ne furnizezi datele tale de contact, eventual împreună cu un plan al locuinței și noi te vom contacta ca să găsim împreună soluția cea mai avantajoasă pentru tine.

ARTICOLE BLOG

Cele mai recente articole

Tipuri de finisaje pentru încălzirea în pardoseală

Tipuri de finisaje pentru încălzirea în pardoseală

Încălzirea în pardoseală reprezintă o alternativă tot mai populară în locuințe, clădiri de birou, săli de sport sau orice alt tip de încăpere. Folosind principiul radiației termice, acest sistem se montează în podea, pe care o încălzește și care, la rândul său, radiază căldura de jos în sus. Astfel, aceasta se distribuie în mod uniform …