Mergi la conţinutul principal

Produse

Incalzire in pardoseala

 

 

Ce este încălzirea în pardoseală?

Încălzirea prin pardoseală este o formă de încălzire centralizată cu un grad foarte înalt de confort termic întrucât se realizează prin conducere, radiație și convecție. Podelele radiante, cu simplitatea lor naturală, nu sunt decât una dintre numeroasele încercări de succes ale omului de a transpune un fenomen spontan din natură în tehnologie: schimb termic prin iradiere.

Apa care curge prin conductele de plastic, care sunt îngropate în stratul de beton al pardoselii, conduce la transferul de căldură care transformă de fapt întreaga pardoseală într-un sistem radiant invizibil.

Lasă grijile deoparte legate de copiii tăi. Acum poți să-i lași să se joace oriunde în casă. Pot să alerge desculți prin orice camera fără să mai răcească din cauza podelelor reci. Sistemul de încălzire în pardoseală creează un confort pentru toți membrii familiei și transformă toată casă într-un loc de joacă pentru copii tăi.
 
 

 

Alege un stil de viață sănătos pentru tine și familia ta

Sănătatea familiei este extrem de importantă, iar în mediile puternic urbanizate praful este inamicul numărul 1 pentru problemele respiratorii.

Dispunerea aerului la o temperatură uniformă în încăpere previne debitele convective enervante care provoacă circulația prafului, un efect tipic pentru unitățile încălzite prin sisteme tradiționale, cum sunt caloriferele. Mai mult, diferența redusă de temperatură între podea și mediu minimizează fenomenele convective naturale, reducând astfel prezența prafului și, în consecință, bacteriile pe care le transportă.

Suprafața largă radiantă a podelei oferă un aer încălzit la temperatura optimă și previne supraîncălzirea camerelor, așa cum se întâmplă în cazul soluțiilor clasice de încălzire cu calorifere. Aerul mai puțin cald este, de asemenea, mai puțin uscat și acest lucru ajută sistemul respirator să funcționeze corect prevenind inflamațiile mucoasei nazale, precum și a laringitelor și bronșitelor.

 
 

Confortul absolut pentru tine si familia ta

Distribuția temperaturii într-o cameră este determinată de așa-numită curbă ideală de confort termic, conform căreia zonele mai apropiate de podea ar trebui să fie puțin mai calde decât cele mai aproape de tavan.

Și din acest punct de vedere, dintre toate sistemele de încălzire, confortul care rezultă din sistemul de incăzlire prin pardoseală este cel mai aproape de ideal.

S-a dovedit că podelele radiante dimensionate corespunzător și realizate cu tehnologii moderne oferă corpului uman niveluri mai ridicate de confort și stare de bine în comparație cu sistemele tradiționale de încălzire prin calorifere: confort sporit cu temperaturi constante și uniforme în cameră.

 

 

 

Ai control deplin asupra temperaturii din casă - Wellness și comoditate absolută

Pentru o bună exploatare a sistemul radiant, nu este suficient să controlezi doar temperatura apei din centrală care merge spre circuitele radiante, deoarece acest lucru poate afecta nivelul de confort sau poate conduce la supraîncălzirea din unele camere în mod inutil.

Confortul fiecăruia variază în funcție de percepția individuală pentru căldură și frig, de utilizarea camerelor, așezarea camerelor către sud sau nord, etc.

Termoreglarea individuală oferă o soluție rațională și convenabilă, furnizând temperatura cea mai potrivită pentru fiecare cameră sau zonă și combinând cel mai bine confortul și economisirea de energie.

Gama largă de termostate și unități de termoreglare de la Giacomini acoperă orice nevoie, de la cele de bază până la cele mai rafinate sisteme și automatizate care au deveniț în ultimul timp foarte solicitațe pentru clădirile moderne.

Gama include două clase tehnologice diferite:

  • seria de sine stătătoare cu termostate, cronotermostate capabile să funcționeze ca unități autonome
  • seria Klimabus cu sonde și termostate echipate cu senzori de umiditate, parte a unui sistem de control inteligent și modern
 
 
 
 

 

 

 

Libertatea de a folosi spațiul așa cum îți dorești 

Sistemele de pardoseală radiante nu pun nicio limită la decorarea interioară, te lasă să îți folosești creativitatea, eliminând orice barieră funcțională și estetică.

Spre deosebire de soluțiile clasice, încălzirea în pardoseală este practic invizibilă, și nu ocupă spațiul de pe pereți.

Podelele radiante sunt, soluția perfectă și pentru clădirile istorice în care instalația de încălzire expusă nu este o opțiune din constrângeri explicite: proiectul inițial rămâne nealterat, asigurându-se un rezultat estetic impecabil.

De asemenea, mai ales în contextul global actual, acest sistem este foarte pretabil în clădirile de birouri din moment ce elimină răspândirea bacteriilor și microbilor în încăperi.

 

 

Datorită metodei de montare sub șapă, sistemul de încălzire nu produce niciun zgomot de fundal. De asemenea, vitezele mici ale apei care curge prin conductele sintetice garantează liniștea ambientală.

Nu în ultimul rând, panourile de izolare ale sistemului radiant au o suprafață insonorizantă care reduce zgomotul între etaje. Odată montat, orice sunet este mascat de straturile de finisaj și te poți concentra pe lucrurile care contează.

Toate componentele sistemului prezintă o durată lungă de viață, în general mai lungă decât cea a clădirii.

Țevile de plastic folosite pentru distribuția apei nu se sparg, nu se fisurează și nu sunt supuse riscului de coroziune.

Panourile de izolare pe care se prind țevile, realizate din polistiren expandat peste care este turnată șapă specială, nu sunt supuse stresului de instalare și nu sunt afectate de modificările din mediul înconjurător.

Nici celelalte componente nu necesită îngrijiri specifice întrucât au foarte puține piese mecanice care pot fi afectate de uzură.

 

 

Soluția de încălzire prin pardoseală funcționează pe principiul diferențelor mici de temperatură între temperatura aerului din cameră și cea exterioară, astfel încât aerul permite reducerea dispersiilor de căldură (sau recircularea) și rezultând într-o economie majoră de energie. Temperatura apei care curge prin conducte este îmbunătățită prin schimbul termic de iradiere.

Acesta este motivul pentru care sistemele de încălzire în pardoseală pot funcționa cu apă încălzită începând de la doar 35 ° C, față de sistemele tradiționale de încălzire cu calorifere (50-60 ° C).

În consecință, temperaturile la care funcționează sistemele de încălzire în pardoseală oferă rate mai mari de economisire a energiei și permit exploatarea surselor de energie cu un eficiență mai mare (panouri solare, pompe de căldură, cazane de condensare). Sistemele de încălzire clasice au pierderi termice ridicate comparativ cu sistemele de încălzire în pardoseală ce radiază uniform o temperatură confortabilă, reducând pierderile termice.

Încălzirea în pardoseală produce o temperatură uniformă și confortabilă în toate încăperile, astfel reducând necesarul de consum. Acest proces de încălzire reduce facturile de gaz cu până la 20%. Din acest motiv, sistemele de încălzire prin pardoseală sunt clasificate internațional că având cel mai înalt nivel de eficientă energetică.

Trebuie menționat că transferul termic este influențat de anumiți factori:

  • pasul țevilor: cu cât țevile sunt montate mai des, cu atât este mai mare eficiența schimbului termic; practic un pas mai des al țevilor rezultă într-o mai mare economie de preț întrucât apă din conducte nu trebuie să fie foarte caldă pentru a încălzi ușor suprafață camerei
  • conductibilitatea țevii: este realizată în cea mai mare parte din plastic, un material care garantează o fiabilitate mare pe termen lung, aceste țevi au un cost redus în comparație cu metalele, nu sunt afectate de coroziune și oferă o versatilitate mare a instalației
  • șapă de beton: țevile sunt acoperite cu o șapă special concepută pentru instalații radiante, care are o fluiditate excelență, caracteristici ridicate de conductivitate și inerție termică redusă
  • finisajul: finisajele au caracteristici diferite de izolare și conductivitate; de exemplu, lemnul sau mocheta nu sunt foarte bune conductoare și sunt foarte bune izolatoare, făcând transferul termic mai greoi; pe de cealaltă parte materiale mai conductoare sunt, de exemplu, ceramica.

În plus, spre deosebire de caloriferele tradiționale care necesită curățare și verificare regulată, sistemul radiant în sine, montat în pardoseală, nu necesită nicio intervenție sau verificare.

De-a lungul timpului pot fi necesare verificări ale sistemului de distribuție, automatizării și pompelor care direcționează apa prin țevi și controlează temperatura acesteia.

Sistemul montat sub pardoseală, respectiv țevile și panourile izolante, au o durată de viață de 50 de ani fiind de o calitate foarte bună. Beneficiezi de garanție 10 ani, direct de la producător.

 

Vezi mai mult...