Mergi la conţinutul principal

Produse

Sisteme VRF

Performante garantate, de lunga durata pentru incalzire sau racire!

 

Un sistem VRF (Variable Refrigerant Flow) este un sistem complet de incalzire si climatizare ce are in componenta o unitate sau un grup de unități exterioare care sunt racordate la unități interioare; fiecare unitate interioară, poate să funcționeze în răcire sau încălzire.

Sistemele VRF sunt utilizate pe scară largă în: hoteluri, camine, spitale, cladiri de birouri, cladiri de apartamente, deoarece reglarea temperaturii în birouri sau spații cu multe încăperi este mult mai facila prin instalarea unei comenzi centralizate care va controla si monitoriza toate unitatile din sistem.

Avantajele VRF sunt multiple: eficienta energetica, modularitate si flexibilitate in instalare, gama larga de operare, siguranta in exploatare, control local sau de la distanta.

Modelele VRF de bază este utilizat în aplicații care necesită încălzire sau răcire, însă nu simultan.
Modelele VRF cu recuperare a căldurii sunt utilizate acolo unde este nevoie atât de încălzire, cât și de răcire simultană. Practic unitatile interioare pot funcționa simultan în încălzire și/sau în răcire.  Aceste modele reduc mult energia consumată în perioadele intermediare în care este nevoie de răcire și încălzire, toamna, primavara sau in cladire cu variatii de temperatura pe parcursul unei zile.
Vezi mai mult...