Mergi la conţinutul principal

Avantajele caloriferelor de aluminiu

Tehnologie pentru RADIATOARE PUTERNICE, UȘOARE DAR ELEGANTE

 

Este nevoie de o muncă lungă și atentă pentru a obține produse puternice, ușoare, elegante. Productia radiatorului de aluminiu incepe cu topirea, in cuptoare automate, a lingourilor din aliaj de aluminiu EN AB 46100. Atat lingourile cat si baia de aluminiu sunt verificate si analizate continuu cu scule speciale pentru a obtine o calitate excelenta a turnarii.

Aliajul de aluminiu topit este plasat în cuptoarele de reținere din care încărcătorul preia cantitatea exactă pentru a fi injectată în cavitățile matriței cu mașini automate puternice. După verificări stricte ale grosimilor și toleranțelor dimensionale, elementele trec la departamentul de prelucrare mecanică. Aici, prin intermediul unui ciclu automat, elementele individuale sunt filetate, netezite și asamblate pentru a obține baterii de dimensiunile cerute. Urmează operațiunile de control hidraulic al etanșeității tuturor bateriilor. Bateriile, dupa un control strict, trec in cuptoarele de spalare, degresare si fosfatare. Una dintre ultimele etape de prelucrare este vopsirea: prima in 'anaforeza' cu vopsea de imersie lichida astfel incat radiatorul sa fie complet protejat; al doilea cu pulberi „epoxi poliester”. Fiecare faza de vopsire este urmata de coacere in cuptor la 200°C ceea ce garanteaza un produs rezistent si inalterabil in timp.

 

ÎNCĂLZIRE RAPIDĂ, EFICIENȚĂ RIDICATĂ

 

Radiatoarele din aluminiu necesita mai putina energie pentru a se incalzi (decat cele de otel de exemplu) si asta  pentru ca acest material este un conductor termic excelent. Acesta caracteristica il face sa fie un material care se preteaza perfect pentru radiatoare, ceea ce inseamna ca nu exista un timp mare de asteptare de la pornirea lui pana cand caldura se va resimti in incapere. Din aceste motive, radiatoarele din aluminiu sunt foarte potrivite pentru zone ale unei care care sunt ocupate doar ocazional, cum ar fi mansarda sau serele. Mai mult decat atat, in acest mod se evita pierderile de energie si se reduce consumul de agent termic.

40 ani
Durata medie de utilizare
20%
mai usoare decat caloriferele otel panou
30
culori disponibile
Oferta noastra

Radiatoare aluminiu VOX EXTRA

Radiatoare aluminiu GL

Radiatoare aluminiu OSCAR TONDO