Politica privind returnarea produselor

 

Retur în 30 de zile


Dacă un produs achiziționat de la RADOX nu te mulțumește, îl poți returna în 30 de zile* calendaristice de la momentul livrării/ridicării. Trebuie doar să completezi formularul de retur până cel târziu în a 30-a zi calendaristică de la data livrării/ridicării și să alegi returnarea produsului la sediul RADOX sau returul prin curier.  

Formular retur

* valabil pentru produsele eligibile, vândute de RADOX, cu excepțiile specificate mai jos

 

Condiții generale pentru returul produselor vândute de RADOX

 

 • Produsele pe care le returnezi trebuie să fie în aceeași stare în care le-ai primit.
 • Returul se face cu etichetele inițiale intacte și cu toate documentele cu care a fost livrat produsul.
 • Produsul trebuie să fie însoțit de accesoriile/cadourile cu care a fost livrat.
 • Nu se acceptă produsele asupra cărora au fost efectuate intervenții neautorizate, cele care prezintă urme de uzură sau folosire, zgârieturi, ciobituri, lovituri, șocuri mecanice / electrice, produsele cărora le lipsesc accesorii.
 • Dacă în coletul de retur se află produse diferite față de cele din formularul completat, după verificarea pachetului de către curier, preluarea va fi refuzată.

 

Categorii de produse cu condiții speciale de retur

 

 • Produse cu status La Comandă

Nu pot fi returnate produsele executate ori importate expres la comanda cumparatorului.
Produsele confecţionate după specificaţiile prezentate de cumparator sau personalizate în mod clar potrivit indicatiilor acestuia, care nu existau in stocul vânzătorului și au fost produse sau comandate special, ca urmare a comenzii cumparatorului, se înscriu în excepția prevazută de art.16 al OUG 34/2014 privind Exceptari de la dreptul de retragere și nu pot fi returnate. Returul produselor este acceptat numai în caz de neconformitate.

 • Caloriferele vopsite în orice altă culoare decât Alb RAL 9010 sau Alb RAL 9016

În situația în care este solicitată o culoare alta decât albul standard RAL 9010 sau RAL 9016, după caz, compania RADOX S.R.L. va respecta comanda conform RAL-ului comunicat în scris de clienți. 
Pe această cale dorim să te informăm că vopseaua folosită de RADOX S.R.L. este furnizată de liderul mondial Akzo Nobel, care respectă standardele internaționale ale paletarului de culori cu coduri RAL. Este important de menționat că exista posibilitatea ca nuanțele afișate pe internet sau în cataloage să suporte diferențe de culoare față de nuanțele rezultate când vopseaua este aplicată pe metal, geam, sau alte materiale. Compania RADOX S.R.L. nu iși asumă răspunderea pentru eventualele diferențe de culoare între nuanțele afișate pe anumite canale de informare, internet sau cataloage, și nuanța care va reieși efectiv pe produsul comandat de client. În situația în care culoarea rezultată este alta decât cea percepută de client la momentul comenzii, RADOX S.R.L. nu va fi considerat responsabil și nu va da curs solicitărilor pentru rambursarea contravalorii produselor. Radiatoarele vopsite în culori speciale, respectiv altele decât RAL 9010, nu se pot revopsi din cauza proceselor tehnologice implicate și nu se pot returna.

 

Modalități de retur

 

 • Retur în showroom-ul RADOX din Bulevardul Timisoara nr. 80, sector 6, Bucuresti
 • Retur prin curier

 

Dreptul la retragere în 14 zile pentru comerț la distanța, dar la RADOX am extins perioada până la 30 de zile

 

Conform legislației în vigoare, Cumpărătorul are dreptul să se retragă din Contract, respectiv să returneze un Bun sau să renunțe la un Serviciu, în termen de 14 zile calendaristice, fără invocarea niciunui motiv și fără a suporta alte costuri decât cele de transport pentru retur. Astfel, potrivit OUG nr. 34/2014, perioada de returnare a unui Bun sau renunțare la un Serviciu expiră în termen de 14 zile de la:

 • ziua în care Cumpărătorul intră în posesia fizică a ultimului Bun – în cazul în care Cumpărătorul comandă printr-o singură comandă produse multiple care vor fi livrate separat
 • ziua în care Cumpărătorul intră în posesia fizică a ultimului Bun sau a ultimei piese – în cazul livrării unui produs care constă din mai multe loturi sau piese

 

Pașii pe care trebuie să îi urmezi pentru a face un retur:

 

 • Completează formularul de retur, asigurându-te că produsul respectă conditiile de retur de mai sus.
 • În formular, alege una dintre opțiunile de retur: schimb cu același model (schimb de mărime sau culoare), schimb cu un produs diferit.
 • În formular, completează datele contului în care dorești să îți fie restituiți banii.
 • Politica de retur implică un cost de transport pentru retur, care variază în funcție de greutatea produsului returnat.
 • Pentru situația în care ai optat pentru retur prin curier, sumele rambursate în cont vor reprezenta diferența dintre valoarea comenzii minus costul de transport aferent returului

 

Banii înapoi în 7 zile calendaristice

 

 • Vei primi banii în maximum 7 zile calendaristice de la soluționarea returului pentru produsele returnate.
 • Pentru returul prin curier, banii vor fi rambursați in contul specificat în formularul de retur.
 • Pentru returul la sediul RADOX, banii vor fi rambursați fie intr-un cont bancar specificat de tine, fie numerar în limitele impuse de lege:*
 • Limita maximă de restituire numerar pentru persoane fizice este 10.000 lei
 • Limita maximă de restituire numerar pentru persoane juridice este 5.000 lei

*pentru restituirea în numerar al unui retur cu valoare mai mare de 3.000 lei, te rugăm să ne anunți cu cel puțin 1 zi calendaristică înainte.